You are in:

Royal Observatory and Planetarium

Published on 19 February 2013 at 10:20

View image

A major project for the National Maritime Museum was the refurbishment and extension of the Royal Observatory in Greenwich, resulting in a new Planetarium beneath a truncated cone.

Designed by Allies and Morrison, this project provided for challenging compliance issues associated with work carried out in an internationally important Listed Building.  A fire engineered solution requiring extensive consultation with the Fire Authority was developed and AIS helped to ensure the implementation of a functionally compliant design to achieve life safety objectives.

Photo Credit: Robert Greshoff/arcaidimages.com

AIS Services: Building Regulation Approvals

Design Team: Allies and Morrison

Status: Complete

Awards: 2008 RIBA Award